آشپزیسبک زندگی

17 روش مختلف برای رفع شوری غذا که باید بدانید

در این مقاله از کارمادیو، انواع روش‌های مختلف برای رفع شوری غذا را به شما آموزش می‌دهیم. نمک می‌تواند بهترین دوست شما باشد، طعم بسیار خوبی را به غذا می­دهد و آن را از حالت یکنواختی و بی مزگی در می‌آورد. اما چه اتفاقی می‌افتد هنگامی که بفهمید به غذایی که بسیار برایش زحمت کشیده بودید بیش از حد نمک اضافه کردید؟

اول از همه یک نفس عمیق بکشید و آن نمکدان را بگذارید کنار! راه های بسیاری برای رفع شوری غذا وجود دارد که پایین تر به آنها می­پردازیم. از مهم ترین روش هایی که برای رفع شوری غذا می توانیم به کار ببریم می توان به اضافه کردن مواد نشاسته دار، اضافه کردن مقداری آب، اضافه کردن ترکیبات اسیدی، اضافه کردن مواد شیرین، سرو غذا به صورت گرم و اضافه کردن مواد ترش اشاره کنیم.

1. رفع شوری غذا با استفاده از قند

قند

در این روش برای رفع شوری غذا، اقدام به گذاشتن یک قند داخل یک قاشق بکنید و آن قاشق حاوی قند را داخل قابلمه غذای خود قرار دهید قرارگیری قاشق به طوری باید باشد که قند آب نشود و پس از اینکه لحظاتی سپری شد می‌توانید قاشق و قند را از داخل غذا بردارید.

2. رفع شوری غذا با سیب زمینی

رفع شوری غذا با سیب زمینی

در این روش برای رفع شوری غذا، ابتدا اقدام به پوست گرفتن یک سیب زمینی بکنید و آن را به دو قسمت تقسیم کرده و در داخل غذای در حال جوش بیندازید.

با این کار نمک اضافی غذا توسط سیب زمینی جذب شده و پس از پخت غذا به راحتی می توانید سیب زمینی را از داخل آن خارج کنید چنانچه طعم سیب زمینی در غذا را دوست ندارید می توانید از تکه نان خشک نیز استفاده کنید.

3. گرفتن شوری غذا با استفاده از میوه

در بعضی غذاها همچون خوراک سبزی یا گوشت برای اینکه شوری غذا را کاهش دهید می توانید از میوه ها استفاده کنید مثلاً چند تکه آناناس یا سیب انتخاب خوبی برای مخفی کردن مزه شوری غذا می باشند.

4. رفع شوری غذا با استفاده از آب

چنانچه غذایی که پخته اید مثل آبگوشت یا خورشت آبکی است می توانید برای رفع شوری آن مقداری آب به آن بیافزایید البته باید توجه داشته باشید که از تبخیر آب غافل نشوید در حقیقت چنانچه صبر کنید آبی که اضافه کرده اید بجوشد و به غلظت اولیه برسد کار شما بیهوده خواهد بود ولی چنانچه می خواهید غذایتان بیش از حد آبکی شود میتوانید مقداری از آب شور آن را تخلیه کرده و با آب جدید جایگزین کنید.

5. از بین بردن شوری غذا با افزایش حجم غذا

چنانچه از مواد اولیه غذای خود باقی مانده است می توانید با اضافه کردن آن به غذا مخصوصاً اگر داخل آن از هویج یا سیب زمینی استفاده شده باشد شوری غذا را تا حدود زیادی برطرف کنید. در مورد برطرف کردن شوری غذا هایی همچون سوپ با استفاده از رشته و ماکارونیبه راحتی می توانید شور بودن آنها را برطرف کنید و شاید خوشمزه تر هم شوند.

6. بین بردن شوری غذا با افزایش حجم غذا

چنانچه از مواد اولیه غذای خود باقی مانده است می توانید با اضافه کردن آن به غذا مخصوصاً اگر داخل آن از هویج یا سیب زمینی استفاده شده باشد شوری غذا را تا حدود زیادی برطرف کنید. در مورد برطرف کردن شوری غذا هایی همچون سوپ با استفاده از رشته و ماکارونیبه راحتی می توانید شور بودن آنها را برطرف کنید و شاید خوشمزه تر هم شوند.

وقتی غذا سرد است مزه شوری آن بیشتر احساس میشود، پس وقتی غذایتان شور هست بهتر است غذا را با دمای بالا سرو کنید در واقع می توان گفت حقیقت فرار کنید.

7. استفاده از اسفنج برای برطرف کردن شوری غذا

روشی که شاید برایتان خیلی عجیب باشد استفاده از اسفنج است.زمانی که هیچ راهکاری برای رفع شوری غذا ندارید میتوانید از داروخانه یک اسفنج بهداشتی خریداری کنید و آن را داخل غذا قرار دهید تا به مدت ده دقیقه با آن بجوشد و نمک غذا را به خود بگیرد.

8. برطرف کردن شوری غذا با قاشق نقره

روش جالب دیگری که اصلا امتحان نکرده اید استفاده از قاشق نقره است.به این صورت که با استفاده کردن از قاشق نقره در حین طبخ غذا می توانید از شوری آن بکاهید.

9. رفع شوری غذا با شستن سبزیجات

در برخی از غذاها مانند کوکو که در آنها از سبزیجات استفاده میشود میتوان با شستن سبزی ها از شور شدن غذا جلوگیری کرد.پس چنانچه بعد از اینکه نمک را اضافه کردید غذایتان شور شد میتوانید سیب زمینی، لوبیا سبزیا سبزیجات و … را دوباره بشویید تا از شوری غذایتان کم کنید.

10. اضافه کردن شکر یا مواد اسیدی

برای اینکه طعم شوری غذا را کاهش دهید میتوانید از مواد اسیدی مثل عصاره مرکبات،گوجه فرنگی،سرکه و ترشی استفاده کنید.

11. اضافه کردن عسل یا شکر

برای اینکه تاثیر زیادی در کاهش شوری غذایتان داشته باشید می توانید از مخلوط هر دوی آنها یعنی مواد اسیدی و شکر استفاده کنید.این عمل را تا زمانی که شوری غذا رفع شد ادامه دهید.

12. استفاده از ترشی

اگر نمی خواهید زیاد به خودتان زحمت بدهید، یا دیگر زمانی برای انجام کار هایی که پیش تر گفته شد ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از ترشی است. ترشی نیز مانند سرکه و آبلیمو خاصیت اسیدی دارد، و هنگامی که با غذا مخلوط شود طعم غالب را پیدا کرده و شور بودن غذا کمتر احساس خواهد شد. البته اگر غذای شما املت، نیمرو و غذا هایی از این قبیل می باشد، می توانید تعداد تخم مرغ ها را افزایش دهید

خب طبق شعار معروف پیشگیری بهتر از درمان است ما هم آنرا تکرار می کنیم؛ همیشه جلوگیری از شور شدن غذا، به مراتب آسان تر از رفع شوری آن می باشد. پس این توصیه ها را هنگام پختن غذا خوب به خاطر بسپارید تا در آینده دوباره به چنین مشکلی گرفتار نشوید.

13. نمک را آخر اضافه کنید

این کار مخصوصا در غذا های آبکی مانند سوپ، آش، آبگوشت و … بسیار مهم است. چرا که در این نوع غذا ها مایعات موجود بخار می شوند اما مقدار نمک به همان اندازه قبل خواهد ماند. از این جهت سعی کنید نمک را در آخر اضافه کنید

14. از سفتی سرپوش نمکدان اطمینان حاصل کنید

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شور شدن غذاها می شود این است که درب نمکدان به یک بار باز شده و نمک داخل آن به طور کامل درون غذا ریخته می شود. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید یا درب نمکدان را چک کنید، یا اینکه با قاشق نمک بریزید.

15. مواظب ترکیباتی که خود دارای سدیم هستند باشید

یکی دیگر از دلایل شور شدن غذاها این است که مواد شور در انها استفاده می شود. بسیاری از ترکیبات داخل قوطی کنسرو ها و غذاهای صنعتی دارای نمک می باشند. پس بهتر است از قبل کمی طعم آنها را بچشید یا از مواد استفاده شده در آنها اطلاع پیدا کنید

16. بچشید و سپس تنظیم کنید

کار کاملا سنجیده ای است که در حین پخته شدن غذا، از طعم آن با خبر باشید. حتما قبل از اضافه کردن مقدار قابل توجهی نمک، با یک قاشق طعم غذا را بچشید، تا از شور شدن غذا جلوگیری شود. بعضی مواقع به غذا نمک اضافه می کنیم و فراموش می کنیم

17. کمی نان اضافه کنید

پس از پخت غذای خود، می توانید مقداری نان به آن اضافه کنید و پس از گدشت مدتی که از رفع شوری غذا مطمئن شدید، آن را جدا کنید. هرچه نان مورد استفاده خشک تر باشد، بهتر است. چرا که از قابلیت جذب مایعات بیشتری برخوردار خواهد بود

سخن آخر

با به کارگیری روش‌های ارائه شده در این مطلب، به‌راحتی می‌توانید شوری غذا را گرفته و از طعم دلنشین آن لذت ببرید. به یاد داشته باشید که در هنگام استفاده از هر روش، احتیاط کنید و طعم غذا را به طور مداوم بچشید تا به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا