تاثیر پرخاشگری والدین بر فرزندان + راهکارهای کنترل خشم
تحقیقات حاکی از آن است که امروزه بسیاری از کودکان در معرض پرخاشگری والدین خود به دلایل گوناگونی از جمله مصرف مواد مخدر، مشکلات خانوادگی، از هم گسیختن خانواده ها، میزان بسیار بالای افسردگی و اضطراب و … قرار می گیرند.
شواهد نشان داده است کسانی که در زمان کودکی پرخاشگری کلامی والدین را تجربه کرده باشند نسبت به کودکان دیگر سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به پارانوئید در نوجوانی و یا اوایل بزرگسالی، خودشیفتگی و وسواسی اجباری قرار دارند.
در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا تاثیر پرخاشگری والدین بر فرزندان، اثرات پرخاشگری کلامی والدین تا تنبیهات فیزیکی و آثار منفی آنها بر عزت نفس و پیشرفت تحصیلی کودکان را با هم بررسی کنیم تا بر چگونگی رفتار خود با دلبندتان تجدید نظر کنید.
مراقب عصبانیت های خودتان باشید
همیشه و در همه حال به ویژه در موقع عصبانیت مواظب رفتار خود با کودکانتان باشید اگر واقعا قادر نیستید که عصبانیت خودتان را کنترل کنید و به عبارت دیگر آن را بر سر کودک خود خالی می کنید ضروری است که تحت درمان پزشک روان شناسی قرار بگیرید.
تاثیر تمسخر، تحقیر و توهین بر کودکان
فراموش نکنید چونکه این کودک از آن شماست می توانید هرگونه که دوست دارید با او رفتار کنید و پس از این رفتارها تصمیم بگیرید رفتارهای خشن و نادرست خود را جبران کنید به عبارتی بهتر تحقیقات نشان داده است که تمسخر، تحقیر و توهین را نمی توانید به آسانی و با تعریف و تمجید و دلگرمی از طرف یکی از والدین خنثی کنید چرا که تمام این موارد اثرات مخربی را بر کودکان می گذارند طوری که تمام این ها در دوران بزرگسالی غیر قابل جبران یا بسیار سخت خواهد بود.
داد و فریادهای والدین توان حل مسئله را از کودک سلب می کند
ماده خاکستری مغز در تنظیم احساسات، عواطف و هیجانات نقش دارد که در موقعیت های تنش زا، ترسناک و بحرانی زندگی به اشخاص کمک می کنند بنابراین اگر این نواحی دچار آسیب شوند کودکان در سنین بزرگسالی و در فشارهای زندگی و شرایط بحرانی قادر نخواهند بود احساسات و هیجانات خود را کنترل کنند و به جای اینکه بایستند و مسائل را حل کنند با ترس فراوان موقعیت را ترک می کنند. پس هر داد و فریادی که بر کودکان می کنید چندین نوع سلول را در مغز کودک که قرار است در آینده به حل مسائل کمک کنند را از بین می برید.
محبت بعد از پرخاشگری
دقت کنید که اعمال خشونت و پرخاشگری بر کودکان تنها خشونت فیزیکی نیست و بی حوصلگی والدین، خشونت های کلامی و بدخلقی ها را هم شامل می شود. سوالی که در زمان عصبانیت به ذهن اکثر والدین خطور می کند این است که زمانی که عصبانی هستند و با کودکان پرخاشگری می کنند آیا محبت و مهربانی قادر است تاثیر این رفتارها را از بین ببرد؟ خیر، تحقیقات نشان داده است سطح بالای محبت و مهربانی تاثیر پرخاشگری والدین را به هیچ عنوان کاهش نمی دهد و سطح بالای محبت کلامی از والدین دیگر نیز سبب کاهش قابل توجه تاثیرات پرخاشگری کلامی نمی شود.
تاثیرات سخت گیری والدین بر مغز کودکان
طی یک پژوهش پزشکان تصویر MRI مغز چندین نوجوان را بررسی کردند نتایج نشان داد کودکانی که تحت عصبانیت های والدین، کتک کاری های مکرر، استرس و اضطراب درونی و حرص و جوش بزرگ شده اند ماده خاکستری مغز آنان کوچکتر است و آثار مخربی روی مغز کودک مانده است.
راهکارهای کنترل خشم و عصبانیت والدین
کودکانی که پدر و مادر آرام تری دارند و در خانه ای امن بزرگ شده اند مطمئنا در دوران بزرگسالی انسان های آرام تر و بهتری هستند و در مواجه با مسائل زندگی کمتر دچار مشکل می شوند. در ادامه این بحث راهکارهایی برای کنترل خشم و عصبانیت را به شما ارائه خواهیم داد.
۱- ترک محیط هنگام عصبانیت
اگر وجود شما در محیط ممکن است سبب بروز این رفتار با کودکان شود پس بهتر است که محیط را ترک کنید. برای انجام این کار کافی است یک بهانه مثل قدم زدن به بیرون از خانه و یا دوش گرفتن جور کنید چرا که فاصله گرفتن از محیط موجب آرامش اعصاب می شود و عوامل عصبانیت را برایتان رفته رفته کاهش می دهد.
۲- روش های تنبیه مناسب را پیاده کنید
داد و فریاد و تنبیه فیزیکی سبب بوجود آمدن احساس خطر در کودکان می شود بنابراین به جای آن عواقب کارهای اشتباه را به کودکان گوشزد کنید. به عنوان مثال موارد زیر را برای تنبیه مناسب کودک جایگزین کنید.
- منع کردن کودک از بازی با کامپیوتر و تلفن همراه
- منع کردن کودک از تماشای برنامه یا فیلم تلویزیونی مورد علاقه
۳- شناسایی محرک ها
توجه داشته باشید که چه مسائل و موضوعاتی سبب به هم ریختن شما و در نهایت پرخاشگری شما با کودک می شود. این مسائل را به صورت کاملا درست به کودک آموزش دهید چرا که در بسیاری موارد کودکان متوجه نمی شوند که شما به چه علت عصبانی شده اید و کدام کار آنها باعث از کوره در رفتن شما شده است.
سخن پایانی
پرخاشگری و رفتار خشونت بار سبب دور شدن کودک و از همه مهم تر باعث آسیب دیدن مغز کودک و به دنبال آن مسائلی مانند افسردگی، انحرافات جنسی، مصرف مواد مخدر و… در دوران بزرگسالی می شود ما در این مقاله از کارمادیو تاثیر پرخاشگری والدین بر فرزندان و همچنین راهکارهای کنترل خشم و عصبانیت را به شما والدین عزیز ارائه دادیم امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.