گل و گیاهخواندنی

تاثیرات استفاده از آب برنج به عنوان کود طبیعی برای رشد گیاهان

خواص استفاده از آب برنج به عنوان یک منبع طبیعی برای گیاهان از جمله شگفتی های طبیعت است که بر رشد و سلامت گیاهان تأثیربسزایی دارد. آب برنج یک منبع معدنی غنی است که با فراهم کردن مواد مغذی می‌ تواند به رشد و تقویت گیاهان کمک کند.

این روش ارزان قیمت می‌ تواند در کاهش زباله ‌های آشپزخانه و افزایش تغذیه گیاهان موثر باشد. در این مقاله از کارمادیو ما به بررسی این روش ونحوه استفاده از آب برنج برای بهبود سلامت گیاهان و همچنین ممنوعیت استفاده از آن خواهیم پرداخت.

آب برنج چیست؟

آب برنج، آبی است که در حین پختن برنج به وجود می‌ آید. به عبارت دیگر همان آب صاف شده پس از جوشاندن برنج. ممکن است درزمان پخت برنج، این آب را دور بریزیم اما بسیاری از افراد از خواص آن اطلاع دارند و آن را برای مصارف مختلفی استفاده می‌ کنند. آب برنج دارای مواد مغذی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ ها، ویتامین‌ ها و مواد معدنی می‌ باشد. برخی افراد از این آب به عنوان یک ماده طبیعی برای درمان مشکلاتی مانند اضطراب یا بهبود خواب و حتی مصارف بهداشتی و به عنوان کود برای گیاهان مورد استفاده قرار می‌دهند.

چطور از آب برنج برای گیاهان استفاده کنیم؟

استفاده از آب برنج برای رشد گیاهان

روش اول

شما می‌ توانید از یک سینی استفاده کنید و آب برنج را در آن بریزید. گلدان خود را در سینی قرار دهید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید بماند. با این روش گیاهان درون سینی قرار می‌ گیرند که در آن سینی آب برنج می‌ باشد. هنگامی که رطوبت خاک گیاه به مقدار مناسبی رسید، گلدان را از توی سینی بردارید.

روش دوم

آب برنج را دور پایه گیاه درون گلدان بریزید و در واقع به جای آب، آب برنج پای گیاه بریزید. زمانی که آب برنج اضافه از سوراخ زیرگلدان بیرون ریخت یعنی خاک، رطوبت کافی را جذب کرده است.

روش سوم

آب برنج را درون آبپاش ریخته و یا با دست به روی ساقه و برگ های گیاه بپاشید تا از این طریق رطوبت جذب کنند.

فواید آب برنج برای گیاهان

در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن

آب برنج به عنوان یک ماده موجود در خانه و با هزینه‌ ای بسیار کم تهیه می‌ شود که می‌ تواند به رشد گیاهان کمک کند که برای افزایش تغذیه گیاهان و حفظ رطوبت خاک، راهی بسیار مقرون به صرفه است.

آب برنج که اغلب در تمامی آشپزخانه ها پیدا می شود به عنوان کود طبیعی برای گیاهان در دسترس است و زمان زیادی برای تهیه اش لازم نیست. بنابراین استفاده از آب برنج به عنوان کود گیاهی می تواند یک روش بسیار مقرون به صرفه و ساده باشد که به رشد و سلامتی گیاهان شما کمک کند.

دفع آفات

آب برنج به عنوان یک محصول آفت کش معتبر در گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا باغبانان آب برنج را به عنوان یک آفت کش طبیعی و ارگانیک مورد استفاده قرار می دهند. آب برنج می‌ تواند به عنوان یک ضد عفونی طبیعی برای گیاهان عمل کند. استفاده ازآب برنج به عنوان آفت‌ کش می‌ تواند آفت‌ های مختلفی از جمله کنه‌ ها، شپش‌ ها، سوسک ها و حشرات دیگر را کنترل کرد. همچنین به عنوان یک ماده معدنی برای جلوگیری از بیماری‌ های گیاهی و رشد قارچ‌ های مخرب عمل می کند و محیط کشت سالمی برای گیاه به وجود می آورد.

کود سازگار با محیط زیست

استفاده از آب برنج به عنوان کود گیاهان یک راهکار ساده و محیط‌ زیستی می‌ باشد. زیرا این روش امکان مجدد استفاده از پسماند های آشپزخانه را برای تغذیه گیاهان فراهم می کند.

این موضوع می‌ تواند به کاهش مقدار زباله‌ های آشپزخانه کمک کند. استفاده از آب برنج به عنوان کود باعث می شود‌ نیازی به استفاده از کود های شیمیایی و مصنوعی نباشد و تاثیرات منفی بر محیط زیست وارد نشود.

کمک به رشد گیاه

استفاده از آب برنج به دلیل داشتن مواد مغذی می تواند به رشد گیاهان کمک کند. آب برنج حاوی موادی از قبیل پتاسیم، منگنز، فسفر ومواد معدنی دیگری است که گیاهان به آن ها نیاز دارند. همچنین استفاده از آب برنج می‌ تواند کمک کند تا رطوبت خاک حفظ شود و گیاهان همیشه در یک محیط مرطوب و مناسب برای رشد باقی بمانند و شاداب و سبز نگه داشته شوند. این روش منجر به تامین مواد مغذی گیاهان از خاک شود و در نتیجه رشد و سلامت گیاهان را تقویت می کند. مواد مغذی موجود در آب برنج باعث فتوسنتز بهتر گیاهان نیز می شود.

استفاده از آب برنج برای چه گیاهانی ممنوع است؟ (مضرات آب برنج)

استفاده از آب برنج برای چه گیاهانی ممنوع است؟

اصولا استفاده از آب برنج برای آبیاری و تغذیه بسیاری از گیاهان مختلف امکان‌ پذیر است. با این حال برخی گیاهان ممکن است با این نوع کود آسیب ببیند یا به آن حساسیت نشان دهند. در ادامه به چند مورد از آن ها خواهیم پرداخت.

گیاهانی که زیاد به خاک مرطوب و رطوبت نیاز ندارند: برخی گیاهان خاص مانند کاکتوس‌ ها و گیاهان چمنی ممکن است از آب برنج و رطوبت زیاد خاک خوششان نیاید و در برابر آن حساسیت نشان دهند.

گیاهانی که به آبیاری خاص نیاز دارند: گیاهانی که نیاز به آب با ph بالایی دارند و برنج به دلیل داشتن ph پایین به آن ها آسیب می رساند مانند آزالیا و کاملیا.

نکات تکمیلی در آبیاری گیاهان با آب برنج

  • بهتر است آب برنج رقیق شده باشد. اگر غلیظ بود کمی آب اضافه کنید تا به گیاه آسیب نرسد.
  • اگر گیاه شما به نیتروژن و آهن حساس بود، از آب برنج برای آبیاری آن ها استفاده نکنید.
  • هرگز آب برنج را هنگامی که داغ است، پای گیاهان نریزید. اجازه دهید به دمای محیط برسد سپس از آن استفاده کنید.
  • در مصرف آب برنج برای گیاهان زیاده روی نکنید. چرا که ممکن است باعث سوختن و زرد شدن برگ های گیاه شود و یا ریشه آن راخراب کند.

جمع بندی

در مقاله بالا خواص آب برنج برای گیاهان را برای شما توضیح دادیم که می تواند به عنوان یک ماده طبیعی برای رشد گیاه بسیار مفیدباشد. با این حال ممنوعیات استفاده از آب برنج را نیز برای گیاهان گفتیم و نکات تکمیلی را نیز برای شما شرح دادیم. در ادامه میتوانید مقاله چطور از گیاهان آپارتمانی در فصل پاییز مراقبت کنیم که آسیب نبینند را نیز مطالعه کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا