خواندنی

همه چیز درباره طبع جگر بوقلمون و خواص آن

یکی از پرطرفدارترین گوشت ها که اکثر مردم از آن استفاده می کنند، جگر بوقلمون است. جگر بوقلمون علاوه بر اینکه طعم بی نظیری دارد خواص زیادی هم برای بدن دارد. از طرفی دیگر جگر بوقلمون کالری متوسطی دارد به همین علت مورد توجه افرادی که مصرف غذاهای سبک را ترجیح می دهند، قرار گرفته است. در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا در مورد خواص، طبع و … جگر بوقلمون با شما صحبت کنیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.

طبع جگر بوقلمون

جگر بوقلمون طبعی گرم و تر دارد بنابراين لازم است آن را با مصلح های گیاهی مثل سماق و گشنیز مصرف کنید. خوردن جگر بوقلمون به علت بالا بودن میزان زیاد پروتئین سبب افزایش حس سیری در شخص می شود بدین معنا که شخص را تا مدت بیشتری نسبت به مواد  غذایی دیگر بی نیاز می کند. جگر بوقلمون به علت طبع گرم آن، باعث تقویت خلق و خو در شخص می شود.

طبع جگر بوقلمون در طب سنتی

در طب سنتی افراد از لحاظ طبع یا مزاج ۴ دسته هستند که شامل طبع گرم و تر (دم)، طبع سرد و تر ( بلغم)، طبع گرم و خشک (صفرا) و طبع سرد و خشک (سودا). هرکدام از این طبع ها ویژگی های خاص خود را دارند. به عنوان مثال افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید از مواد غذایی سرد بیشتر استفاده کنند و افراد دارای مزاج سرد، از مواد غذایی گرم بیشتر بهره بگیرند. بنابراین طبع جگر بوقلمون در طب سنتی گرم و تر است که برای افراد سرد مزاج (بلغمیها و سودایی ها) مناسب تر می باشد.

خواص و فواید جگر بوقلمون برای سلامتی

جگر بوقلمون کالری متوسطی دارد ولی در مقایسه با بعضی از گوشت ها کالری آن بالا است. از مهمترین خواص جگر بوقلمون می توان به ویتامین های گوناگونی که در آن موجود هستند، اشاره کرد. علاوه بر این، آهن موجود در جگر بوقلمون بسیار زیاد می باشد. جگر بوقلمون با دارا بودن مقدار زیادی ویتامین B12 نقش موثر و مهمی در گردش خون دارد. کمبود و یا نبود ویتامین B12 در بدن افراد باعث کم خونی می شود.

ارزش غذایی جگر بوقلمون باعث شده تا این غذا طرفداران زیادی داشته باشد. یکی دیگر از مزیت های پر اهمیت و قابل توجه جگر بوقلمون داشتن ویتامین E موجود در آن است که در کاهش روند پیری و همچنین جوان ماندن پوست تاثیر بسیار زیادی دارد. ویتامین های موجود در جگر بوقلمون سبب کاهش استرس نیز می شوند.

یکی دیگر از فواید مصرف بوقلمون کمک به رشد طبیعی مو، ناخن و همچنین بهبود بینایی است و دلیل این موضوع وجود مقادیر زیادی ویتامین A در این ماده خوراکی می باشد. همچنین مصرف جگر بوقلمون به دلیل طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد پروتئینی برای زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

در ادامه این مطلب مزیت های بیشتری از جگر بوقلمون را به شما معرفی خواهیم کرد.

1- تاثیر جگر بوقلمون برای کودکان

بهتر است بدانید که جگر بوقلمون برای تمام رده های سنی مفید است ولی با توجه به مقادیر زیاد پروتئین ها و ویتامین های موجود در آن، این ماده خوراکی برای کودکان که در سنین رشد هستند، اهمیت بسیار بالایی دارد. پروتئین های موجود در جگر بوقلمون باعث استحکام و تقویت استخوان های کودکان می شوند علاوه بر این روند رشد دندان ها در کودکان بهتر شکل می گیرد و کودک دندان های مستحکم و سالم تری در می آورد.

۲- تاثیر جگر بوقلمون برای چاقی

به صورت کلی می توان گفت که جگر بوقلمون به علت داشتن مقدار فراوانی آهن و ویتامین یک خوراکی بسیار مفید برای کسانی است که از کاهش وزن شدید رنج می برند. با طبخ این ماده خوراکی پروتئینی با استفاده از روغن های مفید مثل روغن زیتون و مصرف آن با انواع سبزیجات، رژیم ایده آلی برای افراد لاغر به شمار می رود.

۳- تاثیر جگر بوقلمون بر سلامت افراد دیابتی

تاثیر جگر بوقلمون برای سلامت جسمی کسانی که از دیابت رنج می برند، بر هیچکس پوشیده نیست چرا که این افراد به علت مشکلات زیادی که به خاطر بالا رفتن قند خونشان با آن مواجه هستند مصرف خیلی از گوشت ها و مواد پروتئینی برای آنها ممنوع است.  بنابراین جهت کمبود مواد پروتئینی و مغذی موجود در گوشت جگر بوقلمون، جایگزین خیلی خوبی است.

4- تاثیر جگر بوقلمون بر سلامت کبد

جگر بوقلمون مواد معدنی بسیار گوناگونی مانند پتاسیم، سلنیوم، روی و مس دارد. البته اسیدهای آمینه در جگر بوقلمون نیز به وفور پیدا می شوند. ترکیب مواد معدنی و اسیدهای آمینه می تواند از تجمع جیوه و سرب در بدن افراد جلوگیری کند. در نتیجه سموم از بدن دفع می شوند و سلامت کبد تضمین می شود.

جگر بوقلمون

مواد معدنی موجود در جگر بوقلمون

جگر بوقلمون مواد معدنی بسیار زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مس
  • آهن
  • منیزیم
  • منگنز
  • روی
  • پتاسیم
  • سدیم
  • کلسیم
  • فسفر
  • سلنیم

ویتامین های جگر بوقلمون

همانطور که ذکر کردیم جگر بوقلمون ویتامین های گوناگونی دارد. ویتامین های موجود در جگر بوقلمون شامل موارد زیر می باشند.

  • ویتامین B6
  • فولات یا ویتامین B9
  • ویتامین B12
  • ویتامین A
  • ویتامین E
  • ویتامین D
  • ویتامین K
  • ویتامین C
  • ویتامین B1
  • ریبوفلاوین یا ویتامین B2
  • نیاسین یا ویتامین B3
  • کولین یا ویتامین B4
  • پانتوتنیک اسید یا ویتامین B5

توصیه های مهم در خصوص جگر بوقلمون

خیلی از افراد معتقدند که خوردن جگر بوقلمون به صورت نیمه پز یا خام سبب رفع کم خونی می شود در حالی که این تصور نادرست و با این کار تعداد زیادی انگل و میکروب بیماری زا به بدن فرد وارد می شود که موجب بروز مشکلاتی در بدن شخص می شود. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که این انگل در بدن افراد بوجود می آورد، اختلال در بینایی است‌.

در این قسمت توصیه های مهم در خصوص جگر بوقلمون را برای شما معرفی می کنیم.

  • هر نوع جگری اعم از جگر بوقلمون، جگر گوسفندی، گاو و مرغ محل دفع سموم و تجمع مواد شیمیایی، مواد زائد و داروهای هورمونی است بنابراین به هیچ عنوان از نیم پز و خام آن استفاده نکنید چرا که احتمال دارد این ترکیبات در قسمت بافت چربی آن وجود داشته باشند.
  • جگر بوقلمون را از فروشگاه های معتبر که از نگهداری آن اطمینان دارید، تهیه کنید.
  • در مصرف جگر بوقلمون اعتدال را رعایت کنید و از مصرف بیش از اندازه آن پرهیز کنید چرا که جگر بوقلمون مقدار بسیار زیادی ویتامین A دارد که باعث انباشته شدن در کبد می شود و در عملکرد کبد اختلال ایجاد می کند.
  • زنان باردار باید در مصرف جگر بوقلمون محتاط تر عمل کنند چرا که مصرف بیش از اندازه آن و رساندن ویتامین A زیادی به جنین، سبب بروز نقض مادرزادی و تاثیر سو در جنین می شود.
  • مردانی که افزایش وزن دارند و فعالیت روزانه کمتری دارند باید از جگر بوقلمون کمتر استفاده کنند چرا که با مصرف بیش از اندازه آن میزان آهن خونشان بالا می رود و در نهایت احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آنها شدت می یابد.
  • افرادی که به بیماری های کلیوی مبتلا هستند باید از مصرف بیش از حد جگر خودداری کنند چرا که آهن موجود در جگر بوقلمون باعث رسوب در کلیه ها می شود و عملکرد کلیه ها را دچار اختلال می کند.
  • مصرف بیش از اندازه جگر بوقلمون باعث بروز التهاب در مفاصل می شود و زمینه بیماری آرتریت روماتوئید را فراهم می کند بنابراین در مصرف آن به هیچ وجه زیاده روی نکنید.

جگر بوقلمون

جگر بوقلمون یک نوع ماده گوشتی می باشد که از نظر مزه و طعم، خیلی به مرغ شبیه است و دارای مقادیر قابل توجهی پروتئین و ویتامین است. بافت جگر بوقلمون از دل و جگر گوسفندی سفت تر است بنابراين افراد زیادی معتقد هستند که کباب جگر بوقلمون از کباب جگر گوسفندی بسیار خوشمزه تر است. این ماده غذایی پرخاصیت را می توانید به شکل های گوناگونی طبخ کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

جمع بندی

جگر بوقلمون نوعی پروتئین مفید و مقوی است که مصرف آن در حد اعتدال خواص بسیار زیادی برای بدن به دنبال دارد. طبع جگر بوقلمون گرم و تر است. بنابراين باید آن را با مصلح های گیاهی مثل سماق و گشنیز همراه کنید. از آنجایی که طبع جگر بوقلمون گرم و تر است برای افرادی که سودایی و بلغمی هستند بسیار مناسب است. ما در این مقاله از کارمادیو در مورد خواص جگر بوقلمون و همچنین طبع آن با شما سخن گفتیم امیدواریم با مطالعه این موضوع بتوانید اطلاعات مفیدی در ارتباط با جگر بوقلمون کسب کنید.

1/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا